Indhold

Presse og nyheder

Pressekontakt

Telefon 3370 3333. Telefonen viderestilles uden for kontortid. Bemærk, at du ikke kan sende beskeder til telefonnummeret.

Pressemeddelelser

 • Uholdbart sammenbrud i forhandlinger om udligningsreform 17.04.18

  Uholdbart sammenbrud i forhandlinger om udligningsreform

  ”Kommunerne har længe efterspurgt en løsning på nogle af de grundlæggende udfordringer, der skulle løses med en justering af udligningssystemet. Derfor er det uholdbart, at politiske uenigheder på Christiansborg nu resulterer i, at kommuner med grundlæggende økonomiske udfordringer må stå hen i det uvisse.”

 • Forslag til forenkling af erhvervsfremme begrænser kommunerne 06.04.18

  Forslag til forenkling af erhvervsfremme begrænser kommunerne

  ”Det er godt med en ny struktur med færre niveauer, men der er brug for et forenklet erhvervsfremmesystem med kommunerne i en helt central rolle. Kommunerne skal derfor fortsat kunne tilbyde 1:1 vejledning, og den kommunale erhvervsservice skal ikke begrænses ved lov. Endelig skal det kommunale udviklingsbidrag gå tilbage til kommunerne øremærket erhvervsfremmende tiltag. Det vil være en klar prioritet i økonomiforhandlingerne.”

 • Godt med udsættelse af konflikt 28.03.18

  Godt med udsættelse af konflikt

  KL er meget tilfreds med, at forligsmanden har besluttet at udskyde konflikten.

Debatindlæg

Nyheder

 • Ny aftale om p-afgifter koster kommunerne dyrt og giver mere trafikkaos i byerne 18.04.18

  Ny aftale om p-afgifter koster kommunerne dyrt og giver mere trafikkaos i byerne

  KL kritiserer ny politisk aftale mellem Regeringen og Dansk Folkeparti om parkeringsafgifter, der koster kommunerne op mod 350 millioner kroner årligt. KL-udvalgsformand mener, det gør det sværere for kommunerne at regulere trafikken i byerne.

 • Jacob Bjerregaard: Kommunerne skaber de fælles løsninger 12.04.18

  Jacob Bjerregaard: Kommunerne skaber de fælles løsninger

  Ja tak til fælles løsninger, nej tak til statslig overstyring. Genindfør effektiv klimatilpasning. Og bevar og styrk de fælles havneløsninger. Sådan lyder nogle af hovedbudskaberne, når Jacob Bjerregaard åbner KL-konferencen Teknik & Miljø ’18.

 • Kommunalt børnecenter i Silkeborg vinder Arbejdsmiljøprisen 11.04.18

  Kommunalt børnecenter i Silkeborg vinder Arbejdsmiljøprisen

  Børnecenter Solbo i Silkeborg har vundet årets arbejdsmiljøpris i kategorien Psykisk arbejdsmiljø. Ved at gå over til elektronisk registrering af voldsepisoder har Børnecenter Solbo mindsket antallet af alvorlige voldsepisoder. Derudover fremmer den nye måde at registrere på også personalets trivsel.